През декември 2021 г. мостът до Благоевградското село Покровник, който води

...
</TD
>През декември 2021 г. мостът до Благоевградското село Покровник, който води
Коментари Харесай

Повече от година рухнал мост спира достъпа до шест села

През декември 2021 година мостът до Благоевградското село Покровник, който води до още 5 обитаеми места, рухна поради придошлите води на река Струма. Оттогава до момента не са подхванати никакви възстановителни дейности. Кога хората ще могат да минават по този път още веднъж и да не употребяват заобиколните направления?

Според Сашо Милчев заради опустошения мост се обикаля в допълнение 20 км.  " Това са големи загуби, освен за популацията, само че и за компаниите. Има обещани пари за ремонт, само че писмено нищо не е придвижено. Търпението ни е изчерпано, ние сме на фаза гражданско непокорство, в случай че би трябвало ще протестираме, ще блокираме регионалната администрация и ще желаеме оставки``, съобщи той пред NOVA. 

По думите на кмета на село Покровник Недко Ангелов ще бъдат дадени още 40 дни време за възобновяване на моста.  " Ако и тогава няма работещо решение, минаваме към гражданско непокорство ", изясни той. 

До 8 март би трябвало да има издадено позволение за градеж. Кметът на Благоевград Илко Стоянов сподели, че самата процедура по социална поръчка е безредна и в случай че мостът падне сега, това ще докара до бедствено състояние.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР